MISSIONAIRE COMMISSIE

 

De opbrengst van de zendingsbussen aan de uitgang zijn in de maanden Juli en Augustus voor HoverAid. De familie van Buuren is voor HoverAid werkzaam in Madagaskar.

HoverAid is een christelijke humanitaire liefdadigheidsinstelling die medische zorg, gezondheidsprogramma’s en noodhulp biedt aan geïsoleerde gemeenschappen. Ze gebruiken de hovercraft en andere middelen om hulp en ontwikkeling te bieden aan menden in nood.

Na wekenlang in een totale lockdown te hebben geleefd en vele andere weken alleen maar buiten mochten om het hoogstnoodzakelijke te doen is er weinig gebeurd. Nu geld er nog een avondklok en de grenzen zijn gesloten. Peter heeft gelukkig, op de weken lockdown na, redelijk goed kunnen doorwerken. Jantine is veelal thuis geweest bij de kinderen.

De eerste school in Ambato Boeny is klaar en wordt binnenkort overgedragen aan de lokale educatie autoriteiten. Zij voorzien de school van lesmateriaal en een onderwijzer. Alleen voor deze school (2 lokalen) zijn bijna honderd kinderen ingeschreven. Er zal om beurten lesgegeven worden aan verschillende klassen. Het ministerie is zeer blij met de bijdrage die we leveren om kinderen de mogelijkheid tot onderwijs te geven. Helaas zijn er nog veel meer nodig. We zouden alleen al in dit afgelegen gebied zeker nog vijftig scholen kunnen bouwen wat weer duidelijk maakt dat Madagaskar het vijf na armste land ter wereld is.
Mede door uw bijdrage en gebed kunnen ze deze mensen helpen, geeft u aan de deur of via de bank??

Alvast bedankt.
De missionaire commissie
Larissa den Boer-Ruijs